Uns pressupostos per pagar les despeses del tripartit.

Passades les eleccions municipals, el nou Govern de la Generalitat de CiU ha presentat els seus primers pressupostos, uns pressupostos que en línies generals tenen per objecte sortir al pas, més que no pas sortir de la crisi.

Pel que fa a les inversions a la nostra comarca, continuen els greuges, tot i que les inversions s’han incrementat i arriben als 61€/habitant davant els 37 del 2010, continuem encara lluny de la mitjana catalana, que ara és de 246€/habitant, mentre el 2010 era de 429.

Aquest però, no és el problema definitiu, si no que gairebé un 70% de les inversions consignades ja han estat gastades: l’IES de la Sínia de les Vaques, l’equipament del CAP de Baix a Mar, i el concurs d’idees del nou hospital són algunes de les consignacions pressupostaries que pagarà aquest nou Govern, ja que l’anterior els va deixar pendent de pagar.

Al marge d’això, la necessària i reivindicada ampliació de l’IES Montgrós és la única inversió a la nostra comarca, a no ser que algú hi vulgui comptar també els barracons pel CEIP Pasifae, o per l’IES Alexandre Galí.

Atenció específica mereix l’absència de cap mena d’inversió per al nou Hospital, més enllà de pagar els deutes, i que requerirà una atenció específica sobretot per què, a costa del nou hospital que no es fa, no es facin retallades en els serveis hospitalaris al Garraf, que ja s’estan fent.

Hem d’entendre la situació econòmica per la que travessem, però el que no podem fer mai és perdre l’esperit crític i reivindicatiu, no per que la nostra comarca tingui més o menys inversions, si no per què senzillament tingui les que necessita, cosa que ara per ara no passa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s